Свежи предложения на изгодни цени, директно в твоята поща. Не ги пропускай! Абонирай се тук

Световният тенор Мариус Бренчу гостува в „Евгений Онегин” в Софийската опера на 24.10!

Офертата е изтекла или изкупена
Световният тенор Мариус Бренчу гостува в „Евгений Онегин” в Софийската опера на 24.10!
12.00 лв.
Офертата не може да бъде закупена
Стойност: 20.00 лв.
Отстъпка: 40.00 %
Спестяваш: 8.00 лв.
Заявени до момента: 34 бр.
Сподели

Описание

Световноизвестният тенор Мариус Бренчу, пял на сцените на Метрополитън Опера, Берлин, Рим, Брюксел с диригенти като Клаудио Абадо, Сейджи Озава, Лорин Маазел, Зубин Мета, Валерий Гергиев, гостува в ролята на Ленски в постановката „Евгений Онегин” на Софийската опера и балет на 24 и 26 октомври.

Бренчу завършва Музикалната академия в Букурещ и е носител на множество награди от международни конкурси. Печели отличието „Жулиен Гайар" на журито с председател Хосе Карерас и на конкурса „Джордже Енеску" с председател Елеана Котрубас. На конкурса „Кралица Елизабет" в Брюксел (2000), печели втора награда и специалната награда „За операта". През следващата година на Аудиториума в Ню Йорк отново печели първата награда и две специални награди, а в Кардиф е отличен като „Певец на света" и с наградата „Песен".

Младият и обещаващ баритон Атанас Младенов ще дебютира като Евгений Онегин. Младенов е завършил Националната музикална академия „Панчо Владигеров” и е специализирал в консерваторията „Джоакино Росини”, Пезаро (Италия) в класа по пеене на известното мецосопрано Евгения Дундекова.

В ролята на Татяна публиката ще чуе Цветана Бандаловска, Олга ще бъде Петя Петрова. Диригент на спектакъла е Григор Паликаров.  

За първи път от 30 години насам операта „Евгений Онегин” на Чайковски, копродукция с Букурещката опера, се появи на сцената на Софийската опера и балет на 25 януари 2013. Тя е дело на известния в северната ни съседка оперен и филмов режисьор Йон Карамитру, директор на Националния театър в Румъния „Йон Л. Караджале”. Хореографията, сценографията и костюмите също са поверени на румънски творци. Осветлението е работа на англичанина Крис Йегер. Публиката и критиката посрещнаха премиерата с огромно възхищение. Поради интереса към творбата, родена от срещата на двама гении – Пушкин и Чайковски, представлението отново и за последен път през този сезон е в афиша на театъра на 24 и 26 октомври.

Сюжет:

Вдовицата Ларина живее със своите две дъщери - Татяна и Олга самотно в своето имение на село. По случай края на жътвата селяните от имението донасят на господарката си един сноп жито и пеят песни. Годеникът на Олга, младият поет Ленски, идва на гости и води и своя приятел Евгений Онегин, който ужасно скучае в дълбоката провинция. Романтичната Татяна от пръв поглед се влюбва в Онегин.

Девойката е напълно завладяна от чувствата си към интересния мъж. Те не й дават покой и Татяна решава да напише писмо на своя избраник. В него тя му признава любовта си и го моли за среща.

Татяна очаква с вълнение в градината Онегин. Той идва и вежливо, но студено, казва на девойката, че не може да отвърне с взаимност на нейните чувства. Отказът на Онегин напълно сломява мечтата на  нежното момиче.

По случай именния ден на Татяна в имението на Ларина пристигат много гости. Французинът мосю Трикé, обграден от гостите, пее куплети, посветени на именничката. Ленски отново  води Онегин, който дори и тук, на празненството, изпитва скука. За да се развлече и едновременно с това да подразни Ленски, Евгений започва да ухажва лекомислената Олга. Влюбеният Ленски е възмутен от фриволното държание на своя приятел и от суетността на годеницата си. Разгневен, той невъздържано отправя обвинения и обиди към Онегин. Избухва свада.

Изпадналият в отчаяние Ленски хвърля ръкавицата си на Онегин. Напразно присъстващите се опитват да помирят приятелите. Те решават да се дуелират на другия ден.

В ранното утро Ленски пристига със секундантите си  на уреченото за дуела място. Мислите му обаче са отправени към Олга. Онегин идва със закъснение и за секундант води своя личен слуга. И двамата бивши приятели осъзнават цялото безмислие на този дуел, ала „изостреното" им чувство на достойнство и криворазбрана гордост не им позволяват да се сдобрят. Секундантът Зарецки дава знак, отеква изстрел и Ленски пада мъртъв.

След смъртта на Ленски  Евгений заминава задълго в чужбина. Завърнал се в Петербург, той е поканен на бала в дома на своя стар приятел княз Гремин. За своя голяма изненада Онегин разпознава в съпругата на Гремин Татяна. Князът разказва на Онегин за щастливия си живот и му представя своята жена. Татяна хладно и резервирано поздравява Онегин и веднага след това се отдалечава. Онегин едва сега разбира какво е изгубил, отблъсвайки с пренебрежение нейната любов. За пръв път в живота си надменният Евгений е обхванат от изпепеляващи чувства и решава на всяка цена да се срещне с Татяна.

Младата дама все още обича Онегин и сега с вълнение чете неговото писмо. Влиза самият Онегин. Без да дочака отговор, той идва  при нея и й разкрива любовта си. Татяна му разказва за своите страдания, но на молбите за прошка на Онегин отговаря, че миналото никога няма да се върне. Тя ще остане вярна на своя съпруг.

Отчаяният Онегин остава сам в света... 

Местата са ограничени! Необходимо е да закупите и заплатите ваучера си най-късно до 17:00ч. на 24.10.2013г!

ВАЖНО! Всеки закупил ваучер, следва да го размени срещу билет на касата на Софийска опера и балет на ул. Врабча 1.

Валидност на офертата

  • Ваучерът е валиден за спектакъла на 24.10.2013г. от 19:00ч. за места на партера

 

* Промоционална оферта за места на 1-ви балкон! Цена: 20лв 

Цената включва

  • Място на партера за спектакъла „Евгений Онегин” на 24.10.2013г. от 19:00ч.

 

Местоположение на офертата

Местоположение

България , София 1000, бул. „Дондуков" № 30

Телефони:
02/987 13 66

За доставчика

Валео Травъл ООД

Валео Травъл ООД е туроператор, притежаващ Удостоверение за регистрация № 05620, издадено от Държавната агенция по туризъм. Дружеството има сключен договор за застраховка, съгласно изискването на чл. 42 от Закона за туризма.

Туроператорът обслужва български и чуждестранни туристи, пътуващи индивидуално или групово, а така също и корпоративни клиенти от страната и чужбина. Екипът е в състояние да изготви и предложи богата гама туристически услуги, съобразени с индивидуалните предпочитания и изисквания на клиентите.

При подготовката на всеки продукт водещ елемент се явява неговото качество с оглед спечелване и запазване доверието на клиентите. Валео Травъл ООД залага на коректни взаимоотношения с туристите и своите партньори като основа на дълготрайно и ползотворно сътрудничество.

За контакти

Валео Травъл ООД

Адрес:
София, ул. Майор Първан Тошев 21-23

Телефони:
02/ 866-16-49; 02/ 963-09-09

E-mail:

Офертата не може да бъде закупена

Разгледайте още наши оферти

Избери оферти

keyboard_arrow_right Всички оферти keyboard_arrow_right Почивка с деца в Гърция (65) keyboard_arrow_right Last Minute (3) keyboard_arrow_right Хотел 3* (20) keyboard_arrow_right Хотел 4* (50) keyboard_arrow_right Хотел 5* (14) keyboard_arrow_right Aлександруполис (2) keyboard_arrow_right Кавала (0) keyboard_arrow_right Олимпийска ривиера (16) keyboard_arrow_right о. Евия (0) keyboard_arrow_right о. Закинтос (2) keyboard_arrow_right о. Корфу (0) keyboard_arrow_right о. Крит (0) keyboard_arrow_right о. Лефкада (0) keyboard_arrow_right о. Тасос (3) keyboard_arrow_right Пелион (5) keyboard_arrow_right Пелопонес (4) keyboard_arrow_right Солун (1) keyboard_arrow_right Халкидики (43) keyboard_arrow_right почивка през Януари (0) keyboard_arrow_right почивка през Февруари (0) keyboard_arrow_right почивка през Март (0) keyboard_arrow_right почивка през Април (6) keyboard_arrow_right почивка през Май (34) keyboard_arrow_right почивка през Юни (35) keyboard_arrow_right почивка през Юли (21) keyboard_arrow_right почивка през Август (21) keyboard_arrow_right почивка през Септември (12) keyboard_arrow_right почивка през Октомври (0) keyboard_arrow_right почивка през Ноември (0) keyboard_arrow_right почивка през Декември (0) keyboard_arrow_right All Inclusive (25) keyboard_arrow_right Екскурзии (8) keyboard_arrow_right Великден (3) keyboard_arrow_right Ранни записвания (82)
search Намери

Свежи предложения на изгодни цени, директно в твоята поща. Не ги пропускай, абонирай се