Свежи предложения на изгодни цени, директно в твоята поща. Не ги пропускай! Абонирай се тук

Пътешествие с ветроходна яхта до гръцките северни Споради о. Скиатос, о. Скопелос, о. Алонисос!

Офертата е изтекла или изкупена
Пътешествие с ветроходна яхта до гръцките северни Споради о. Скиатос, о. Скопелос, о. Алонисос!
399.00 лв.
Офертата не може да бъде закупена
Стойност: 500.00 лв.
Отстъпка: 20.20 %
Спестяваш: 101.00 лв.
Заявени до момента: 17 бр.
Сподели

Описание

Програмата се изпълнява от май до септември 2013

Цена на екскурзията: 399 лв на човек (при група от 6 човека)

Дати, за които има свободни места: 

  • 21.06.2013
  • 12.07.2013
  • 06.08.2013
  • 23.08.2013
  • 05.09.2013
  • 10.09.2013

Предлагаме Ви една незабравима обиколка с яхта по море на островите Скиато и Скопелос. По време на екскурзията ще имате възможността да се запознаете с историята, митологията и културата на островите и техните жители. Програмата предлага многобройни гмуркания от яхтата, следвани от предястия с узо, посещения на исторически забележителности, манастири и музеи във вътрешността на островите.

Група от острови, разположени покрай източният бряг на Гърция. Наричани още северни Споради, групата се състои от общо 11 острова, като обитаемите са само 4 – Скиато, Скопело, Алонисо и Скиро. От тях с развита инфраструктура за туризъм са само първите три. Тези острови се отличават с плътна зеленина, планински терен и едни от най-сините и чисти морски води. Всеки от островите се отличава със различна атмосфера, места за посещение и по нещо уникално. На Скиатос и Скопелос е сниман и филмът „Мама Миа” от 2007 г., което довежда до изключителната им популярност и увеличаването на броя туристи. Към момента Споради са едни от най-модерните острови за Европа.


1-ви ден:

Пристигане от България.на пристанището в гр.Волос и отплаване с ферибот за о.Скиатос

10:00 Настаняване и подреждане на багажа в кабините и запознанство с екипажа.

11:00 Отплаване за остров Скопелос. Ще хвърлим котва на Стафилос - известен с кристално чистите си води. Ако имате желание можете да посетите плажа, който разполага с организиран Bich Bar и да пийнете по едно студено кафе Фрапе.

17:00 Отплаване за столицата на Скопелос. След близо два часа ще влезем в главното пристанище на Скопелос-- Хора. От стари времена носи името "Кралицата на Егейско море" и не случайно.

20:00 Посещение на крепостта в града и присъствие на Гръцка вечер в таверната там. Ще започнем с пешоходна разходка по живописните улички в старата част на острова с многобройните бяло-сини къщички и безбройните църквички.Ще се изкачим в таверната на крепоста, където ще опитате местните ястия и вина, слушайки гръцки песни /ребетика/ на живо и наслаждавайки се на гледката от високо върху целия град,морето и околните острови.


2-ри ден:

10:00 Закуска и кафе в "Чинара"- традиционно кафе с изглед към пристанището, известено с ръчно подготвената на място Скопелска баница със сирене и вареното в пясък гръцко кафе.

11:00 Отплаване за остров Алонисос. Ако извадите късмет може да срещнем тюлени Monahus-monahus тъй като навлизаме в територията на Екологичния парк на Северните Споради. Ще пуснем котва на Мегалос Муртиас -организиран плаж със светло сини прозрачни води и много кафета и таверни.След като се наситите с гмуркания можете да използвате надуваемата лодка и да отидете на обяд в някоя от таверните или по ваше желание да приготвите нещо вкусно в напълно обурудваната кухня на яхтатa

16:00 Поемаме курс за главното пристанище на Алонисос. Много красив закрит залив заобиколен с елова гора и скалисти образования.

20:00 Посещение на Старото Село - столицата на острова. Характерното за нея са каменните къщи с цветните кепенци и калдеръмните улички. Минавайки през средновековия вход ще срещнем безброй таверни, кафета, дюкянчета и магазинчета. Изкачвайки се до най-високото място на селището ще поседнем за повка и едно ледено питие в бара-Терасата. Там слушайки грацки песни на живо ще остаете омагьосъни от панорамния изглед разкрил се пред Вас.


3-ти ден:

10:00 Закуска на борда.

11:00 Отплаване за Южната част на остров Скопеос. Ще хвърлим котва в залива Панормос. Невероятно красив и живописен залив с борови дървета докосващи сините води и безбройни яхти, закотвени за гмуркане и релаксация. Тук са снимаи и някои от кадрите на филма Мама миа. Ще се задоволите на гмуркания от яхтата и разходки с надуваема лодка. Също така можете да си подготвите вкусен обяд по Ваш избор в напълно оборудваната кухня на яхтата.

16:00 Отпътуване в посока Клима. Малко пристанище на южния бряг на Скопелос, много приятно и живописно.Точно до него има плаж, а насреща традиционно селище. Таверните, от които гъмжи бреговата улица са известенни с прясната им риба, вкусната храна, отличното обслужване и ниските за сезона цени.


4-ти ден

10:00 Закуска на борда.

11:00 Отплаване за Скиатос.

13:00 Пристигане на остров Чугриа срещу остров Скиатос за гмуркане в кристално сините води на плажа. Достъпът там е възможен само с яхта. На обяд ще опитате приготвените от нас спагети "Ненаситнят моряк".

16:00 Отплаване за столицата на Скиатос.

17:00 Влизане в най-известното пристанище на Северните Споради . Тук присъствието на екскурзовод е ненужно, този живописен град говори сам за себе си. Тази нощ е ваша. Можете на спокойствие да се разходите по оживената улица на пристанището разглеждайки многобройните туристически яхти, художниците по тротоара и невероятното разнообразие от кафета, ресторанти и таверни. Живописните калдъръмени улички са ваши, препълнени с хора, музика, вкусно месо на скара и всички видове търговски магазини. Едно питие в бар на плажа под меката светлина на свещи и упойващия глас на вълните ще ви достави незаменимо спокойствие. За тези от вас, които обичат силната музика и развлеченита до късно вечер, след 12 могат да посетят нощните дискотеки,които предлагат забавление и напитки до сутринта.


5-ти ден

10:00 Закуска на борда.(ако успеете да се събудите) Свободно време за последна разходка и приготовление на багажа.Няма определен час за напускае на яхтата.Часът зависи от отплаването на ферибота Ви.

19:00 Желаем ви приятен и лек път за България!


Допълнителна информация:

Цената и програмата са валидни за ветроходната яхта е тип FEELING 1090 37.
Екипажът е от двама човека - дипломиран и опитен капитан и помощник капитан, който изпълнява ролята на преводач и екскурзовод.
Екскурзията се провежда при попълване на всички 6 места, в противен случай цената ще бъде повишена. 

 Вариантите за пристигане от София до о.Скиатос:

1. Със собствен превоз до гр.Волос. В близост до пристанището има безплатен неохраняем и платен паркинг - 20 евро/денонощие. От Волос за Скиато - връзка с ферибота. В Скиатос среща с водач.


2. С автобус от България директно за гр.Волос

От София 08.00 ч - до Волос - 16.00 ч (всеки ден)

От Волос 12.15 ч - до София - 22.30 ч (всеки ден)

От автогарата на Волос - такси за пристанището (цена 5 Евро)
От пристанището връзка с ферибот за Скиатос. В Скиатос среща с водач.

Разписание на ферибота Волос - Скиатос:

  • A.N.E.S. фери E/G-O/G PROTEUS - тръгва в 08:00 и пристига в 10:40 - цена на обикновен билет - 22,42 Евро
  • HELLENIC SEAWAYS фери EXPR. PEGASUS - тръгва в 10:00 и пристига в 12:45  - цена на обикновен билет - 33,86 Евро
  • HELLENIC SEAWAYS  фери  EXPR SKIATHOS  - тръгва в  12:00         и пристига в  14:30        - цена на обикновен билет 25,53 Евро
  • HELLENIC SEAWAYS фери FLYINGCAT 5 - тръгва в 12:00 и пристига в 13:45  - цена на обикновен билет - 41,63 Евро
  • HELLENIC SEAWAYS фери FLYINGCAT 5 - тръгва в 19:45 и пристига в 21:35  - цена на обикновен билет - 41,07 Евро
  • През Юли и Август курсовете се увиличават.

 

След закупуване на ваучер, моля да уточните дните на Вашия престой на следните телефони:  02- 866 -16 – 49, 02- 963-09-09 или 0888 – 877 - 549   

  • За да бъде потвърдена резервацията ви е необходимо да изпратите имената на пътуващите на латиница на [email protected].
  • Резервации се правят само, ако сте заявили и заплатили ваучерите си.

Валидност на офертата

  • 01/06 до 15/09/2013

Цената включва

Цената включва:

  • 4 нощувки със закуска в яхтата
  • ползване на банята, която разполага с топла вода постоянно
  • ползване на фурната, газови котлони, хладилник и кухненски прибори.
  • междинни закуски с узо
  • такса за престой в пристанище
  • такса за ток и вода за деня
  • гориво за яхтата
  • застраховка на яхтата
  • наем на яхтата
  • дипломиран капитан
  • преводач
  • почистване на яхтата


Цената не включва:

  • обяд и вечеря
  • алкохолни и безалкохолни напитки
  • посещение на таверни, барове и др.
  • превоз от и до яхтата
  • разходи от личен характер

След закупуване на ваучер, моля да уточните дните на Вашия престой на следните телефони:  02- 866 -16 – 49, 02- 963-09-09 или 0888 – 877 - 549   

Местоположение на офертата

Местоположение

Гърция , Гръцките северни Споради о. Скиатос, о. Скопелос, о. Алонисос

За доставчика

Валео Травъл ООД

Валео Травъл ООД е туроператор, притежаващ Удостоверение за регистрация № 05620, издадено от Държавната агенция по туризъм. Дружеството има сключен договор за застраховка, съгласно изискването на чл. 42 от Закона за туризма.

Туроператорът обслужва български и чуждестранни туристи, пътуващи индивидуално или групово, а така също и корпоративни клиенти от страната и чужбина. Екипът е в състояние да изготви и предложи богата гама туристически услуги, съобразени с индивидуалните предпочитания и изисквания на клиентите.

При подготовката на всеки продукт водещ елемент се явява неговото качество с оглед спечелване и запазване доверието на клиентите. Валео Травъл ООД залага на коректни взаимоотношения с туристите и своите партньори като основа на дълготрайно и ползотворно сътрудничество.

За контакти

Валео Травъл ООД

Адрес:
София, ул. Майор Първан Тошев 21-23

Телефони:
02/ 866-16-49; 02/ 963-09-09

E-mail:

Офертата не може да бъде закупена

Разгледайте още наши оферти

Избери оферти

keyboard_arrow_right Всички оферти keyboard_arrow_right Почивка с деца в Гърция (73) keyboard_arrow_right Last Minute (11) keyboard_arrow_right Септемврийски празници (33) keyboard_arrow_right Хотел 3* (25) keyboard_arrow_right Хотел 4* (42) keyboard_arrow_right Хотел 5* (35) keyboard_arrow_right Aлександруполис (6) keyboard_arrow_right Кавала (3) keyboard_arrow_right Олимпийска ривиера (23) keyboard_arrow_right о. Евия (3) keyboard_arrow_right о. Закинтос (1) keyboard_arrow_right о. Корфу (1) keyboard_arrow_right о. Крит (0) keyboard_arrow_right о. Лефкада (0) keyboard_arrow_right о. Тасос (7) keyboard_arrow_right Пелион (1) keyboard_arrow_right Пелопонес (2) keyboard_arrow_right Солун (3) keyboard_arrow_right Халкидики (42) keyboard_arrow_right почивка през Януари (3) keyboard_arrow_right почивка през Февруари (3) keyboard_arrow_right почивка през Март (4) keyboard_arrow_right почивка през Април (0) keyboard_arrow_right почивка през Май (0) keyboard_arrow_right почивка през Юни (0) keyboard_arrow_right почивка през Юли (23) keyboard_arrow_right почивка през Август (53) keyboard_arrow_right почивка през Септември (57) keyboard_arrow_right почивка през Октомври (6) keyboard_arrow_right почивка през Ноември (5) keyboard_arrow_right почивка през Декември (5) keyboard_arrow_right All Inclusive (17) keyboard_arrow_right Екскурзии (8) keyboard_arrow_right Ранни записвания (69)
search Намери

Свежи предложения на изгодни цени, директно в твоята поща. Не ги пропускай, абонирай се