Златни пясъци

Курортът "Златни пясъци" е разположен на 18 км северно от гр. Варна. Дълга плажна ивица, на места достигаща широчина над 100 м, ще ви очарова с малкия златист кварцов пясък. Горещото лято позволява слънчеви бани да бъдат правени в периода май-октомври. Средната температура на въздуха е около 27-30 °С, а спокойната и чиста вода остава топла (25-28 °С) дори и през нощта.

Кокетно разположените по алеите на "Златни пясъци" многочислени уютни ресторанти с отлично обслужване и впечатляващо меню примамват туристите да опитат традиционната българска кухня, съчетаваща в себе си европейския вкус и екзотиката на източните ястия.
Ако сте любители на ястия от риби, дивеч, азиатска кухня, а също така борш или блини, ако обичате да поседнете на чаша студена бира, то Вие ще откриете точното място за себе си.
Ресторанти в български национален стил с фолклорна програма, потопени в зелената гора, пресъздаващи традиционния уют на българския дом. Докато сте в плен на ослепителните цветове на националните костюми и неудържими ритми на българския фолклор, ще Ви сервират вкусни национални ястия.
Можете да се насладите в малките ресторантчета на самия бряг на неповторим вкус на прясна черноморска риба, а свежестта на българската ракия, белите и червени вина ще бъдат още едно от откритията на вашата почивка.

Минералните източници в “Златни пясъци” целогодишно даряват здраве и красота. Четири от тях, с дебит 150 куб.м в секунда, са особено полезни. На база техните лечебни свойства са построени балнеолечебни и фитнес центрове. Те предлагат над 100 вида медицински услуги в съчетание с различни програми за лечение и възстановяване. Целогодишно тук се използват естествените природни фактори - специфичен климат, чист въздух, ултравиолетова радиация, морска вода, богата на соли и микроелементи, лечебна кал и различни видове лекарствени растения.
Освен традиционните методи тук се прилага лечение с пчелни продукти - прополис и пчелна отрова, както и методи от китайската народна медицина.

Концерти, фолклорни шествия и спектакли под открито небе - това е само малка част на Културно - Информационен център "Златни пясъци".
Стига да пожелаете, имате редкия шанс да станете притежател на билет за един от многочислените оперни и балетни спектакли или джаз концерти в рамките на Международен фестивал "Варненско лято". С невероятно наситената програма Вие ще откриете за себе си изкуството на българските художници, ще се докоснете до класическото музикално изкуство или захласнете по магията на българските народни песни и танци.

Ако сте със спортна натура и се нуждаете от активен отдих на море, то “Златни пясъци” е Вашето откритие. Яхти, катамарани и лодки, водни ски, балони, сърф и катери, надуваеми "банани", джетове и водни парашути - това е само част от атракциите за любителите на морски усещания.
Многобройни тенискортове, площадки за стрелба с лък, игрища за волейбол, баскетбол и мини-голф са на Ваше разположение по крайбрежната улица. Разходка из парка с велосипед или рикша ще ви достави нови емоции. А любителите на конна езда отново ще се докоснат до любимия спорт с помощта на опитни инструктори и отлично обяздени коне.
Яхтено пристанище "Златни пясъци" предлага три оборудвани пирса с повече от 100 охраняеми места за швартовка на яхти с възможност за включване на водопровод и ел. захранване. Тук можете да чартирате вашата яхта или да направите разходка по море.

С настъпването на нощта в Златни пясъци се започва една безкрайна фиеста от светлини, звуци и нощни забавления. Наситените с южен темперамент вариететни програми, превъзходна кухня и изискани напитки - всичко това ще Ви увлече незабелязано в един истински празник под звездите.
Рулетки, игрални автомати, блек-джек и още множество игри на щастието ще провокират у вас истински хазартен дух за който даже не сте подозирали.
Ако сте любители на танците, то в модерните нощни клубове на брега на морето ще бъдете в стихията си. Идеален завършек на вечерта е коктейл в един от многочислените барове на брега на морето.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция