Слънчев бряг

Курортът "Слънчев бряг" е разположен на брега на голям морски залив и отстои на 35 км североизточно от Бургас и на 100 км южно от Варна. Това е най-големият български морски курорт. Гората, която го заобикаля, както и морският бриз, правят дните и нощите особено приятни. Красивите дюни по дългата 6 км и широка на места над 100 м плажна ивица му придават особено очарование. Това е най- големият международноизвестен български курорт. В него се предлагат разнообразни развлечения като: боулинг, тенис, мини-голф, стрелба с лък, колоездене, сърфинг, водни ски и др. В комплекса има изграден и модерен аквапарк, където можете да прекарате незабравимо.
Оживлението в курорта се чувства и нощем, когато развлеченията са изключително разнообразни. В нощните клубове, казина, дискотеки и ресторанти има множество кабаретни и шоу-програми. Това разнообразие превръща краткотрайния отдих в интересно и незабравимо преживяване.
Туристите могат да закупят храни, напитки, облекла, сувенири и други стоки в магазините на комплекса. Денонощно е и обслужването в местния медицински център.
В района на курорта се намират двата къмпинга "Слънчев бряг" и "Емона", които разполагат с неограничен брой места.
Плановата композиция на Слънчев бряг е развита успоредно на плажната ивица. Сградите са разположени свободно в паркова среда. При изграждането на комплекса са запазени дюните и съществуващите дървесни насаждения, които са допълнени с южни видове. Очарователно е разнообразието на сградите - 1 - 2-етажни постройки, в които е търсена интимност и романтика, и многоетажни хотели, развити около вътрешни дворове по подобие на манастирски комплекс. Това придава на курорта жизнерадостен архитектурен образ.
Климатът на курорта е морски, средната годишна продължителност на слънчевото греене е около 2300 часа. Температурата на въздуха достига 28 градуса по Целзий през лятото, а на морската вода – 25 градуса.

Забавления
На Слънчев бряг подхожда мотото “Най-добрият избор за семейна почивка”. Многобройните влакчета, детски площадки и състезания занимават децата пълноценно. Разбира се, курортът предлага разнообразни забавления и за възрастните – уиндсърфинг, парапланери, водни колела, водни ски, джетове, езда, стрелба с лък, миниголф, тенис, колоездене, плажен волейбол и катерене по стена.
В летния театър на курорта се провежда ежегодния конкурс за естрадна песен “Златният Орфей”, а за хората с по-изтънчен вкус понякога има представления на Бургаската опера и симфоничния оркестър.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция