Шипково

Едно от най-красивите кътчета на нашата родина е Троянският Балкан. В този гостоприемен балканджийски край, разположен в северните склонове на Средна Стара планина, в гънките на Предбалкана, е закътано село Шипково. Селище, природен феномен с планинския релеф, чудесен климат и минерални извори, обгърнато в царството на непокътнатата природа и топлината на българската балканджийска душевност.

След Троян и Бели Осъм пътят се вие срещу течението на река Ръждавец. Бързо долавяш мириса на букова и борова гора. Някъде спираш и тихо шепнеш: "Това е Васильовската планина, а може би и някъде тук e село Шипково!'

Освен добре оформено планинско селище от съвременен тип, село Шипково е един от известните балнеоложки курорти в България. Гостите на Курорта могат да отседнат в няколкото хотела, множеството вили и къщи за гости.

Курортът Шипковски Минерални бани е подходящ за посещение през всеки един сезон на годината.

Заповядайте, ако искате да се насладите на лечебните свойства на минералната вода, дивната природа, която предлагат околностите и Васильовската планина, на чистият планински въздух и да опитате троянската сливова ракия. Тогава елате в село Шипково! Това не е просто едно балканско селце, а истински рай за тези, които живеят или са били там, и вълнуващо предизвикателство за всеки любител на спокойствието и уюта, предлагани от балканджиите. 

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция