Нареченски бани

Село Нареченски бани (население 1210 жители) е разположено сред величествени борови гори в Средните Родопи на 620 - 660 метра надморска височина. Намира се на 42 км югозападно от Пловдив, и 23 км от Асеновград. Покрай него минава живописната река Чепеларска.

Нареченски бани е балнеологичен курорт богат на минерални извори. Характеризира се с мек планински климат. Благодарение на свежия планински бриз лятото е прохладно и приятно, зимата е мека с много ясни дни, а есента е топла и слънчева. Средната температура на въздуха е около 10oC, а средната юлска температура е около 19 – 20oC.

Комбинацията от благоприятен климат, минерални води и невероятна природа е причина много хора да предпочетат за своята ваканция курортното селище и да съчетаят почивката с балнеолечение.

Хипотермалните минерални води в Наречен са с температура 25 – 31oС и съдържат радон, сулфати и хидрокарбонати на сода и калций, малки количества флуор и са слабо алкални. Те съдържат още малки количества литий, барий, цинк, магнезий и титан, които спомагат за регулиращите процеси в организма.

Изключително благотворно влияние минералните води имат при:
- Профилактика на функционални разстройства на нервната система
- Болести на сърдечно-съдовата система
- Урологични болести
- Метаболичните процеси в организма.

Специалистите са доказали положителното въздействие на нареченските минерални води върху стомаха, вътрешните органи, жлъчката, дихателните органи, бъбреците.

Нареченски бани е планинско курортно селище, което позволява комбинацията на балнеолечение с климатолечение. Мекият климат и чистият, богат на отрицателни йони въздух имат благоприятно въздействие върху дихателния тракт и нервната система.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция