Добринище

Село Добринище е най-известният балнеолечебен курорт в Пирин, намиращ се на 6 км от Банско. Това e eдно от най–големите български села – има население от над 3000 жители. Известно е с минералните си извори още от древността. В селото има 17 минерални извора с температура от 30 до 43 градуса по Целзий. Минералната вода е слабо минерализирана. Курортът се препоръчва за балнео и климатолечение, а природните дадености и изградените съоръжения, както и близостта до ски пистите на Безбог, го определят и като център за планински и ски спортове. Има няколко заведения и открит, достъпен за всички басейн с минерална вода.
Лечебната минерална вода на село Добринище съдържа минерална, хипертермална, сулфатна, натриева, флуорна, силициева вода.

Околности
На 11 км от Добринище по асфалтиран път се намира хижа Гоце Делчев (1600 м. над морска височина), а от там по планински път или двуседалков лифт се достига хижа Безбог (2240 м. над морска височина) - зона с добри условия за ски - писти, обслужвани от 2 влека, както и лифт с дължина 3100 м. и денивелация 840 м. Районът е подходящ и за провеждане на летни видове туризъм или стационарна почивка.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция