Белица

Белица се намира в красивия Национален парк "Рила" , сгушена сред живописни гори. В значителна степен е съхранено богатството от флора и фауна, като районът е известен с едно от малкото запазени природни богатства не само в страната, а и в Европа.

Белица притежава уникален градски облик - разхождайки се по живописните улици, гостите на града ще се насладят на сградите и дворовете, които са потънали в красотата на различни растителни видове. Наоколо реката от планината и зеленият полъх на горите създават уникално усещане за спокойствие.

В района на планинския град туристите могат да практикуват и културно-исторически туризъм. В селището са открити артефакти за ранни следи на живот, датиращи от ранния неолит. От тракийско време са открити светилищата "Бабаяшка чука" - открит е саркофаг и "Белишка чука" . В Историческия музей на града гостите на града могат да проследят всички етапи на развитие на човека като се започне от Пещерния човек.  Други забележителности са архитектурните, природни и туристически. Белица е популярна и като един от центровете на екологичен туризъм в Рила. Развити са 6 екопътеки, които предпоставят за практикуване на различни хобита, близки до природата.

Хотелите и другите места за настаняване в Белица  предлагат максимални удобства на гостите на града, които желаят да се потопят в уникалната атмосфера на планинския курорт.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция