Най-интересните места в Будапеща

В Будапеща на всеки ъгъл има история за разказване! Отделните селища Буда и Пеща развиващи се през различни влияния, включително османски, австрийски и съветски периоди, оформя настоящата архитектура, култура и диалект на съвременната двумилионна столица на Унгария – Будапеща. Нашето предожение за посещение на унгарската столица включва самолетен билет и нощувки, а най-интересните места и атракции можете да изберете и резервирате сами, според интересите ви. Ето и най-интересните според мен:

Вашето посещение в Будапеща не би било пълно без да посетите комплекса на замъка Буда. Пригответе се да се върнете назад във времето по време на разходка със страстен историк, който ще ви разкаже цялата история.

Резервиряйте посещение в комплекса Буда с екскурзовод от тук.

На тази невероятна пешеходна обиколка се запознайте с историческото ядро ​​на Буда, най-старата част на Будапеща. Изживейте повече от 1100 години унгарска история, оживяваща пред вас чрез презентациите на вашия екскурзовод, любител на историята, и научете всичко за местното значение на замъка Буда: квартал, в който живеят хиляди хора и много други отиват на романтични разходки, наслаждавайки се страхотни гледки и светлини.
Ще се разходите из криволичещите алеи и ще се насладите на спиращи дъха гледки от укрепленията. Бъдете готови за увлекателните исторически истории за замъка Буда от Средновековието до Втората световна война.

Разгледайте целия комплекс на квартала на замъка Буда, включително Кралския дворец, Савойската тераса, фонтана на Матиас, дворцовите градини, Александърския дворец, унгарския президентски дворец, църквата на Матиас и се насладете на панорамна гледка към парламента и страната на Пеща от Рибарския бастион. Като допълнителен бонус за завършване на вашето изживяване, насладете се на вкусно кафе по време на спирането за кафе.

Забележителностите на Будапеща можете да разгледате от удобната седалка на уникален автобус, който се движи по оживени улици, преди да се потопите в плискащите се води на река Дунав. Уникално изживяване, което ще помните дълго! Билети може да закупите от тук.

Базиликата Св. Стефан

Разгледайте базиликата Свети Стефан в Будапеща с предварително запазен входен билет от тук. Открийте неговия богато украсен интериор, включително достъп до Съкровищницата и панорамната тераса на великолепния купол.

Разгледайте огромната базилика, която почита Свети Стефан I, първият крал на Унгария, който установява християнството в кралството. Възхитете се на неокласическата архитектура и прекрасният интериор.

Вижте най-почитаната реликва на църквата: мумифицираната дясна ръка на нейния патрон, крал Свети Стефан. Полюбувайте се на съкровищницата и отидете до панорамната тераса на Dome, за да се насладите на спиращите дъха гледки към града.

Потопете се емблематичния квартал на замъка Буда в Будапеща на пешеходна обиколка с екскурзовод през нощта. Нека вашият готически разказвач ви сподели зловещи истории за средновековни битки, вампири и унгарски народни приказки. Билети за тази нетипична разходка може да резервирате от тук.

Баните Szechenyi в Будапеща са едни от най-добрите и големи СПА термални бани в Европа със своите 15 вътрешни бани и 3 големи открити басейна, сауни, парни бани и дори СПА оранжерия на покрива. Елате и посетете любимия комплекс от бани в Европа в историческа сграда. Входни билети можете да закупите от тук.

Присъединете се към нощен круиз и открийте прекрасната унгарска столица с любимите си напитки. Започвайки от центъра, се полюбувайте на бреговете на река Дунав, включени в списъка на ЮНЕСКО, на борда на елегантния кораб Gróf Széchényi.

Резервация може да направите като кликнетте тук.

Круиз под всичките 6 от главните мостове на Будапеща и разгледайте много исторически и културно важни места на този градски круиз. Персонализирайте изживяването си с любимите си напитки, като изберете опцията, която ви подхожда, включително вино, бира, коктейли и безалкохолни напитки.

Незабравимата атмосфера ще бъде гарантирана от салонна музика на живо, изпълнена от трима музиканти от всепризнатия фолклорен ансамбъл Rajkó.

Често цитиран като един от най-красивите градове в Европа, Будапеща е още по-зашеметяваща от реката. Страната на Буда е съставена от поредица от обекти на световното културно наследство, простиращи се от Верижния мост до Техническия университет и включва банята Гелерт, планината Гелерт с нейния Паметник на свободата и Цитаделата, замъка Буда и Рибарския бастион. От другата страна на реката можете да се насладите на емблематични сгради като сградата на парламента и базиликата Свети Стефан.

Открийте перфектната дестинация за любителите на котки с входен билет за Cat Museum Budapest. Запознайте се и погалете местните котки, докато разглеждате интерактивната изложба на изкуството, посветена на котките.

При влизане вземете питие и първо открийте долното ниво на музея, което се фокусира върху темата „Котките по света“. Възхищавайте се на игриви преосмисляния на известни картини, където котките заемат централно място. Вижте разнообразие от антични и съвременни изображения на котки.

Дегустация на вино, сирене и колбаси

  • Дегустирайте 5 изискани унгарски вина, включително сладко вино от Токай
  • Насладете се на дъска със сирена и колбаси
  • Опитайте хляб и занаятчийски масла
  • Придружител – сомелиер

Посещението Ви в Будапеща няма да е пълно, ако не опитате от местните деликатеси и вина. Това удоволствие е с продължителност около час и половина. Резервация може да направите от тук.