Узана

В подножието на връх Исполин, в сърцето на Стара планина, на 1240 м. надморска височина, само на 22 км от Габрово, близо до знака отбелязващ географския център на България, се намира местността Узана.
Тя е привлекателна с кристално чистия си планински въздух, тишината и с даровете на природата. Явява се отправна точка за много туристически маршрути из околността и до върховете Шипка и Бузлуджа.
През летния сезон местността Узана ви предлага условия за активен отдих. Прохладният басейн, плажният волейбол, събирането на горски плодове и гъби са само част от предизвикателствата.
През зимата Узана предлага прекрасни условия за снежни спортове. На най-обширната старопланинска поляна има ски-писти с различна трудност, влекове и ски-гардероб. За опитните скиори има писта с дължина 1200 м. и категория на сложност “черна писта”, а за начинаещите – няколко по-леки и къси писти, мини-влекове и ски-училище. Тези, които обичат просто да се наслаждават на чистата белота на планината, могат да се разходят с шейна с конски впряг.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция