Приморско

Град Приморско е климатичен курорт и център на младежки туризъм. Намира се на 5 км северно от Китен, на 55 км южно от Бургас и на 442 км югоизточно от София. Разположен е на нос, вдаден между залива Стамополо и Дяволския залив. Старото село, изградено на това място в миналото, се е наричало Ченгер, по-късно Кюприя.
Курортът Приморско е известен със своите привлекателни, извиващи се пясъчни плажове – най-дългите и най-красивите в региона. Курортът е малък рай за туристите, които търсят спасение през лятото в многобройните хотели, почивни бази, къщи за почивка и лагери.
Местността отвсякъде е обрасла с широколистни дървета и храсти и представлява малък парк с много алеи и стара дъбова гора.
Релефът на Приморско е уникален с разнообразието и красотата си. Двата просторни плажа с чисти и фини пясъци са обградени с живописни дюни. Плажните ивици са с обща площ 1045 хил. кв.м.
Климатът на района е континентално-средиземноморски, а това предполага едно слънчево и топло лято със свежи дневни ветрове и сравнително високи нощни температури. Средната температура през юли е 23-24°С.

Околности
Северно от Приморско се намира комплекс Дюни, построен през 1987 година като българо-австрийски проект. Недалеч на юг е устието на река Ропотамо и Маслен нос. Неговият скалист профил и високите отвеси към морето дават чудесна гледка, а във фиордите и между скалите има малки тихи заливчета, посипани с раковини и миди. Под тях на юг следват къмпинг Перла и блатото Стамополо.

Търси хотел

Абонамент за оферти

Ваучер за подарък
На море през Май и Юни! 1 нощувка, All Inclusive в Chrousso Village, Халкидики, Гърция